Årets Vattenskola

Nominering för Årets Vattenskola 2014 är nu öppen!

Arbetar er skola med hållbar utveckling och vattenfrågor? Nu har ni chansen att visa alla att just ni är en förebildsskola som arbetar med ett av dagens viktigaste problem. Anmäl din skola snabbt och enkelt genom detta webbformulär. Deadline för nominering är 28 september 2014.

Årets Vattenskola 2014 delas ut på Skolforum 27-28 oktober

Nytt för i år är att vinnaren av Årets Vattenskola kommer få ta emot priset under Skolforum, som äger rum 27-28 oktober på Stockholmsmässan. Håll utkik på vår hemsida då formuläret för ansökningar läggs ut i början av hösten! Läs mer om Skolforum på deras hemsida: www.skolforum.com.

Alla är välkomna – grundskolor såväl som gymnasier!

Utmärkelsen Årets Vattenskola uppmärksammar och belönar lärares och skolors engagemang i vatten- och miljöfrågor med ett pris på 30 000 kr som stöd för fortsatta satsningar inom området. Berätta för oss hur ni har arbetat, hur många elever ni involverat och om de ämnen som ni berör och utmärkelsen kan bli er! I formuläret berättar du hur många elever respektive lärare som är engagerade, vilka årskurser och ämnen som ingår samt om ni har några internationella kontakter. Vi vill också veta lite mer om ert engagemang i vatten- och miljöfrågor (max 3000 tecken), en beskrivning av projektet (max 3000 tecken) samt tidsram och omfattning (max 500 tecken).

Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av dig till mig på cajsa.larsson@siwi.org

För att vara med och tävla krävs att
:

  • Skolan driver minst ett miljöprojekt med syfte att förbättra eller sprida kunskap om ett problem som är relaterat till vatten
  • Ni arbetar i projektform och på ett undersökande sätt
  • Skolan arbetar tvärvetenskapligt över ämnesgränserna
  • Projektet engagerar många elever, gärna i olika årskurser
  • Skolan har ett uttalat intresse att arbeta med hållbarhetsfrågor
  • Satsningen är kontinuerlig och fortlöpande

Årets Vattenskola i samarbete

Xylem – sponsor

Vetenskapens Hus – samarbetspartner

Related pages